Waarom deze site?

Prijsvergelijkingssites leveren op dit moment de beste acties en voordeligste energiecontracten. Energieleveranciers doen er alles aan om op de eerste plaats te komen zodat zij u energie kunnen leveren. Vergelijk het resultaat met uw jaarrekening en zie wat u kunt besparen.  

Waarom de reminder?

Mensen die eerder via Wattch een energiecontract hebben afgesloten zijn gewend om een bericht te krijgen als hun energierekening aandacht nodig heeft. De mensen die via energie-contract.nl een nieuwe leverancier vinden willen we deze mogelijkheid ook bieden.

Overstappen, opzeggen en opzegboete?

Bij een overstap zegt de leverancier de overeenkomst bij de huidige energieleverancier op. De leverancier controleert de einddatum van uw huidige contract in het CER en zorgt ervoor dat er direct, uiterlijk binnen 3 of 6 maanden, geprofiteerd kan worden van het contract. Nieuwe klanten die een contract hebben met een resterende looptijd van maximaal 3 of 6 maanden stappen over na het einde van het huidige contract. Klanten die een contract hebben met een resterende looptijd langer dan 3 of 6 maanden worden direct overgezet. Een eventuele opzegboete en/of misgelopen welkomstkorting wordt niet vergoed. Controleer dus goed of de nieuwe leverancier u maximaal na 3 of 6 maanden einde oude overeenkomst overzet.

Vergelijken, waar moet ik op letten?

Er zijn maar 3 zaken van belang, namelijk de leveringstarieven, het vastrecht en de cadeautjes die de leverancier biedt. De overige zaken op de energierekening, zoals energiebelasting, netwerkkosten en meterhuur zijn gereguleerd en kunt u niet beïnvloeden. Let wel op de BTW, sommige leveranciers geven de leveringstarieven inclusief BTW en anderen weer exclusief BTW.

Als u het resultaat van de prijsvergelijking gaat vergelijken met uw jaarrekening let u dan wel op dat u de periode op de jaarrekening terug rekent naar een periode van 365 dagen. De periode op de jaarrekening wijkt vaak af.

Waarom zijn de collectieven van bijvoorbeeld Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond niet interessanter?

Collectieven bieden (helaas) niet meer de voordeligste voorwaarden. Daarbij zijn er nog maar enkele leveranciers die meebieden op een energieveiling. Energiecollectieven gaven vaak wel tot 30% korting, helaas is deze tijd voorbij. Via andere acties veelal op internet zijn er nog wel bijzonder scherpe aanbiedingen te vinden en wij hebben deze voor u samengevat op energie-contract.nl

Wie is Wattch?

Wattch is een onafhankelijke energieadviseur die zich ten doel heeft gesteld goedkopere energietarieven te realiseren voor de verbruiker, deze te bewegen om over te stappen op groene energie, en de overstappers te ondersteunen.

Dit doen wij bijvoorbeeld via energie-contract.nl maar ook door geïnteresseerden samen te brengen in een collectieven. Voor alle verbruikers die zich inschrijven voor een collectief staat vrijblijvendheid en service bovenaan. Men is pas gebonden als de aanbieding is geaccepteerd. En wanneer men overstapt dan regelt Wattch een soepele overstap.

Hoe scannen we de markt?

Wattch is specialist als het om aanbestedingen energie gaat. Via onze collectieven en onze prijsvergelijkingssite zijn er duizenden klanten die energiecontracten via Wattch en haar partners afsluiten. Wij checken dagelijks de aanbiedingen van energie leveranciers en energievergelijkingssites. Daarnaast hebben wij ook de collectieven van bijvoorbeeld de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis in het vizier.